Zo’n jaar waarin je je afvraagt wat nu werkelijk belangrijk is.

Of misschien heb je wel keihard doorgerend, was het vooral overleven en kom je pas nu aan die vraag toe.

Misschien was je wel ziek of zorgde je voor iemand in je directe omgeving.

Misschien ging je bedrijf failliet.

Misschien was het qua omzet een topjaar.

Misschien had je je beste idee ooit.


Never waste a good crisis.

Hoe je het ook wendt of keert, in tijden van crisis komen dingen op losse schroeven te staan, verandert er veel. Het is een tijd van overleven én overwegen. Het geeft de kans om jezelf de wezenlijke vragen te stellen en nieuwe keuzes te maken.

Dus:

Wat is echt belangrijk? Voor jou, je familie, je bedrijf, de wereld?

Wat heeft dit jaar jou opgeleverd?

Wat ben je wijzer geworden?

Wat ga je zeker niet meer doen?

En wat zou je graag willen dat er in 2021 gebeurt in je leven?

Wat zijn je voornemens en plannen? Hoe zorg je ervoor dat jouw 2021 een rijk jaar wordt?

 

We zijn heel benieuwd.

 

Ons 2020.

Laat ik je vertellen wat onze eigen antwoorden zijn op enkele van die vragen.

Wat 2020 ons als organisatie bracht: het inzicht dat we als organisatie sterk, flexibel en creatief genoeg zijn om dergelijke turbulente omstandigheden het hoofd te bieden. Er was veel saamhorigheid ook, de constatering dat we een bedrijf zijn met betrokken en gedreven mensen.

Voor mij persoonlijk: ik merkte dat iedereen zo zijn eigen angst heeft, inclusief ikzelf. En hoe belangrijk het is om die recht in de ogen te kijken en je er niet door te laten sturen. Het cliché klopt: angst is de slechtst mogelijke raadgever.

Natuurlijk was het niet gemakkelijk. In de meeste gevallen konden we samen met onze bestaande klanten naar oplossingen zoeken om bestaande projecten te laten doorlopen of zelfs uit te breiden. Sales is in deze tijden onverminderd belangrijk en sales op afstand is tenslotte ons vak. De behoefte aan ondersteuning is dan ook onverminderd groot en groeiende.

Tegelijkertijd was bij elkaar komen in groepen tijdelijk minder populair. Logischerwijs gaven we veel minder live trainingen dan we vooraf hadden bedacht. Onze focus hebben we deels verlegd naar het doorontwikkelen van online trainingen en trainingen in ‘Verkoop via het scherm’. Met succes!

 

Nieuw in 2021!

Ballen 2021

Én we hadden en namen de tijd om te doen wat we al langer graag wilden. We bouwden de Vendere Academy, een online portal waarin onze klanten, onze toekomstige klanten en andere geïnteresseerden inspiratie kunnen opdoen over de vakgebieden Sales, Service, Samenwerken en Leiding geven.

Want dat blijkt toch wat wij écht belangrijk vinden en graag delen met de wereld. Onze ervaring, kennis en dagelijkse aanwezigheid in het vak van verbindende communicatie. We helpen je graag met hele praktische informatie, diepgaande inzichten en inspiratie.

In januari gaan de deuren van de Vendere Academy open en nodigen we je graag uit voor een eerste kijkje. We geven je dan meteen de sleutel voor de rest van het jaar, zodat je op je eigen tijd terug kunt komen. Mocht het op andere plekken nog even worden afgeraden: hier ben je 24/7 welkom!

 

Verder is mijn absolute wens dat we elkaar het komend jaar weer live gaan ontmoeten. Dat heeft dit jaar toch ook echt laten zien: samenkomen, uitwisselen, aanraken, zijn diepmenselijke behoeftes. Ik hoop dat die behoeftes snel weer de ruimte kunnen krijgen.

 

Fijne feestdagen en een gezond en sprankelend 2021!

Namens alle collega’s hier bij Vendere,

leok

Loek Boerboom

 

Loek Boerboom
Door Loek Boerboom

Wat Loek blij maakt: mensen helpen hun eigen kracht te ontdekken en toe te passen. Loek kan moeilijk kiezen: hij ontwikkelt, verkoopt én geeft trainingen en coachingen. Zijn drijfveer is het terugbrengen van de soul in sales. Hij kijkt veel om zich heen en leest graag, genoeg om over te schrijven dus.