Alexandra den Hertog

6 keer de wet van wederkerigheid in koude acquisitie

Het begon allemaal met een kapotte telefoon. Op één of andere manier zijn telefoons bij mij nooit een lang leven beschoren. Ik ben een nachtmerrie voor iedere IT-afdeling. Zo ook nu. Maar de redding was nabij. Menno (behalve IT-aanspreekpunt ook onze sales –en marketingman) overhandigde mij persoonlijk een nieuwe telefoon, die hij uit voorzorg volledig had laten bepantseren. Probleem opgelost. Naast redder in nood is Menno ook zo’n man die altijd vraagt hoe het met je gaat en wat je dit weekend hebt gedaan. Die dit onthoudt en erop terug komt. Een man met oneindig veel geduld en begrip. Kortom: Menno heeft een enorme gunfactor.

Lees verder
Rik Twilhaar

Het geheim achter een soepel verkoopgesprek

shutterstock_123085243.jpg“Wat lijken wij op elkaar hè? Wij hanteren bijna exact dezelfde filosofie als jullie!” Deze zin hoorde ik afgelopen week een prospect tegen een verkoper zeggen. Stiekem moest ik even lachen. De verkoper had het gespreksonderwerp van te voren namelijk heel zorgvuldig en bewust gekozen.

Lees verder
Sander Schra

Hoe bereik je de beslisser en scoor je meer leads?

Vaak is degene die uiteindelijk beslist wel of niet zaken met je te gaan doen, een drukbezet persoon. Het kan zo maar zijn dat je een tiental pogingen en een paar weken verder bent zonder degene daadwerkelijk gesproken te hebben. In dit blog een aantal praktische tips om de juiste persoon te pakken krijgen!

Lees verder
Rik Twilhaar

Voortgang of vooruitgang in accountmanagement?

Herkent u dit? U heeft een prima stel verkopers in dienst. Ze zijn van goede wil, lopen goede afspraken, die ze met enthousiasme zelf opvolgen. En dan blijft het stil. Uit een eerste afspraak komt soms een order, maar vaker ook niet. Waarom is dat?

Lees verder